Kirjoittaja Aihe: paljon kysymyksiä  (Luettu 12351 kertaa)

Pena

 • Vieras
paljon kysymyksiä
« : Huhtikuu 30, 2009, 10:00:26 ip »
Mua kiinnostais tietää, että kuinka paljon konserni vie ihmisten ajasta viikossa? Kuinka usein opetustilanteita? Kauanko ne kestävät? Missä kokoonnutaan? Miten lastenhoito on järjestetty? Kuinka paljon ne naiset tekee sille tk:lle töitä? Paljonko miehet tekevät töitä viikossa? onko kellään miehellä mitään muuta työtä kuin se kustannusosakeyhtiö? Saako naiset olla töissä vai onko pakko olla kotona?

Tiina

 • ex-jäsen
 • Nobo
 • *****
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #1 : Toukokuu 02, 2009, 02:57:13 ip »
Vastaan sen verran kuin osaan. Sekä miehet että naiset voivat olla muuallakin töissä, mutta usein perheet ovat niin suuria, että äiti jää kotiin. Konserni vie jäsenten ajasta tosi paljon, mutta tiedän henkilöitä, joilla on mukaviin harrastuksiinkin aikaa.

jukka

 • ex-jäsen
 • Täysjäsen
 • *****
 • Viestejä: 115
  • Profiili
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #2 : Toukokuu 02, 2009, 07:14:24 ip »
Mua kiinnostais tietää, että kuinka paljon konserni vie ihmisten ajasta viikossa? Kuinka usein opetustilanteita? Kauanko ne kestävät? Missä kokoonnutaan? Miten lastenhoito on järjestetty? Kuinka paljon ne naiset tekee sille tk:lle töitä? Paljonko miehet tekevät töitä viikossa? onko kellään miehellä mitään muuta työtä kuin se kustannusosakeyhtiö? Saako naiset olla töissä vai onko pakko olla kotona?

Maanantaipiirin kokoontumista en tiedä, mutta Puutarha ja Torni kokoontuvat joka toinen torstai. Tornilla on tällä hetkellä kokoontumiset parillisilla viikoilla ja Puutarhalla parittomilla viikoilla. Kokoontumiset ovat yleensä jonkun Konsernilaisen kodissa ja ne kestävät yleensä klo 18-23. Kokoontumiset koostuvat ylistyksestä, opetuksesta ja yhteisestä iltapalasta. Lastenhoito on järjestetty yleensä samanaikaisesti jossain toisessa kodissa, jotta aikuiset voivat kuunnella opetuksen rauhassa. Puutarhassa lapset ovat koko illan eri paikassa kuin aikuiset, Tornissa myös lapset tulevat yhteiselle iltapalalle. Jokainen aikuinen osallistuu vuorotellen lastenhoitoon. Ryhmän sisällä aikuiset on jaettu lastenhoitotiimeihin, joissa on 3-5 aikuista. Tiimit vuorottelevat kokoontumiskerroittain. Lastenhoitoryhmiä vetää aina joku ryhmän miehistä.

Se kuinka paljon Konserni vie ihmisten aikaa riippuu ihan ihmisestä. Kuitenkin on sosiaalinen paine tehdä paljon töitä. Sellaisia ihmisiä arvostetaan, jotka ovat monessa projektissa mukana tekemäsä "jumalan valtakunnan" töitä (Kustannusosakeyhtiön projekteja). Useat miehet ovat töissä muissa kuin Kustannusosakeyhtiö Koivuniemessä. Tavoitteena on kuitenkin, että jossain vaiheessa kaikki olisivat sielä töissä.

Itse en tiedä ketään naista, joka olisi ollut töissä, vaan kaikki olivat kotona. Monet naiset kuitenkin tekevät ilmaiseksi töitä Kustannusosakehtiö Koivuniemelle (eli periaatteessa töissä voi olla :) ). Ja jos katsoo Koivuniemen kotisivuja, niin Kustannusosakeyhtiön palkkalistoille on siirtynyt lähiaikoina eräs Maanantaipiirin naisten johtohahmoista.

Konsernissa (kuten useissa muissakin lahkoissa) ei ole kirjattuja tai ääneen sanottuja sääntöjä monistakaan asioista. Useimmat säännöt ovat sanomattomia ja niihin törmää vasta kun niitä alkaa rikkomaan. Esim, jos joku nainen alkaisi ajamaan säärikarvansa, joku Konsernin naisista tulisi kyllä siitä huomauttamaan ja kertoisi esim., että naisellisuuden alueella on jotain ongelmia, koska pitää mennä karvat ajelemaan.

Tiina

 • ex-jäsen
 • Nobo
 • *****
 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #3 : Toukokuu 02, 2009, 09:03:59 ip »
Tietääkö kukaan, onko Koivuniemellä näin laman keskellä töitä tehtäväksi? Tiedän erään perheen isän, joka tekee viikonloppuisin ihan muita hommia, varmaan siksi, että perheellä olisi leipää pöydässä. En tiedä, mutta mahtaako Tapani maksaa palkkaa, jos ei ole töitä eikä tuloja?

vieras

 • Vieras
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #4 : Toukokuu 03, 2009, 12:31:36 ap »
Lapsettomat naiset (näitä ei tosin monta ole) ovat kyllä töissä jossakin, lähinnä kai konsernin ulkopuolella.

jukka

 • ex-jäsen
 • Täysjäsen
 • *****
 • Viestejä: 115
  • Profiili
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #5 : Toukokuu 03, 2009, 08:17:24 ap »
Lapsettomat naiset (näitä ei tosin monta ole) ovat kyllä töissä jossakin, lähinnä kai konsernin ulkopuolella.

Tämä on totta. En tullut ollenkaan ajatelleeksi lapsettomia perheitä.

Pena

 • Vieras
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #6 : Toukokuu 03, 2009, 08:56:30 ip »
Aika myöhäiseen tuntuvat kokoontumiset kestävän. Miten lapset jaksavat? Laitetaanko vain sikin sokin nukkumaan vai jaksavatko valvoa loppuun asti? Ja vielä arkipäivänä noin myöhään. Ennen kuin kaikki ovat omissa kodeissaan, on kello jo aika paljon ja seuraavana aamuna sitten aikaisin töihin. huh huh.

concerned

 • Vieras
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #7 : Toukokuu 03, 2009, 09:34:06 ip »
Parhaimmillaan (tai siis pahimmillaan) on aikuisten tilanteet kestäneet jopa aamuun asti. Lapset on sitten nukahdelleet sikin sokin tai jotkut harvat ovat vielä tolpillaan. Lastenhoitajat ovat tietenkin parhaansa mukaan laittaneet lapsia yökuntoon. Illan jälkeen on perheillä vielä edessään enemmän tai vähemmän pitkä kotimatka. Meillä oltiin yleensä keskimäärin yhden aikoihin kotona. Seuraava päivä oli tietenkin aina vähän kestämistä, mutta kyllä sen aina jaksoi, kun takana oli niin hyvä "siivu"  ;)

Anonyymi

 • Vieras
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #8 : Toukokuu 03, 2009, 10:10:43 ip »
Meillä oltiin yleensä keskimäärin yhden aikoihin kotona. Seuraava päivä oli tietenkin aina vähän kestämistä, mutta kyllä sen aina jaksoi, kun takana oli niin hyvä "siivu"  ;)

Valvottaminen on psykologinen hallintakeino sekin.

Vieras

 • Vieras
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #9 : Toukokuu 07, 2009, 10:28:15 ip »
Valvottaminen on psykologinen hallintakeino sekin.

Valvottaminen niinkuin muutkin manipulointikeinot tulivat hyvin tutuksi Maanantaipiirissä. Siellä ilta alkoi klo 18:30 yhteislauluilla ja rukouksilla, välillä saattoi olla kuulumisia joistain projekteista. Opetus alkoi alkuvuosina noin klo 19, mutta vuosien varrella alkoi tulla käytännöksi, että ilta venyi ja venyi, lauluja ja rukouksia lisättiin, mutta Tapania ei vain kuulunut. Yleensä ei ollut tietoa, koska Tapani saapuu, jos saapuu ollenkaan (yleensä saapui).  Usein tapahtui, että noin klo 21-22  Tapani hyvin levänneenä astui sisään ja ilman mitään taukoja (piiriläisille) aloitti puheensa, jota kesti sitten helposti yli 3h. Kotiin päästiin vasta pikkutunneilla, ja aamulla meidän muiden paitsi Tapanin oli pakko jaksaa lähteä töihin.

Tästä joskus Tapanilta kysyttiin samalla ilmaisten että illat haluttiin järkevän mittaisiksi. Tapani vastasi että "Herra koettelee teidän lihaanne tämän kautta" ja että "ei hänkään tiedä koska opetus hänelle tulee". Eli Tapani sanoi että syy aikatauluihin oli Jumalan eikä hänen. Jo silloin muistan ajatelleeni että todellinen syy oli aivopesun helpottuminen, kun kansa on väsynyt eikä pysty enää ihan täysillä tutkimaan kuulemaansa vaan halusi vain nukkumaan kotiin.

Jälkeenpäin harmittaa, ettei nostanut asiaa kunnolla esille ja että salli tuollaisen käytöksen, jota kaikki Raamatulliset ja inhimilliset järkisyyt vastustaa. Sitä vaan ei osannut ajatella että toinen voisi olla niin sairas, ja toivoi että asiat jotenkin korjaantuisivat ajan myötä. Mutta kuten Tapanin vastauksesta piirille näkyy, piirin ohjaaminen tai muuttaminen on mahdotonta toimintaa jossa vain rikkoo itsensä. Ainoa tapa ratkaista nämä ongelmat oli ja on edelleen lähteä sieltä kokonaan pois.

Ajattelen että Tapani toimi näin tietoisena siitä että käytti aivopesun menetelmiä, samalla voiden toteuttaa tarpeitaan kontrolliin, vallankäyttöön, alistamiseen ja nöyryyttämiseen.
 

läheinen

 • Vieras
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #10 : Toukokuu 10, 2009, 11:45:36 ip »
Tuntuu niin pahalta lukea näitä juttuja. Eikö sisällä olevia ihmisiä tosiaan voi mitenkään auttaa? Suuri kiitos näiden sivujen ylläpitäjille ja kaikille keskustelijoille täällä. Lievittää jotenkin omaa huolta, kun voi lukea näitä juttuja ja kuulla tarinoita monista, jotka ovat ulkona! Rukoilen itse lähes päivittäin, että koko konserni hajoaisi ja kaikki perheet, lapset ja aikuiset sieltä vapautuisivat Jumalan heille tarkoittamaan itsenäiseen, luovaan, vapaaseen ja onnelliseen elämään.

Lyhyesti lahkon epäkohtia kommentoidakseni: Itse ajattelen, että hierarkisuus nimenomaan ei kuulu kristinuskoon aidoimmillaan (kristinuskoa ympäröineessä kulttuurissa sitä toki oli) vaan että Jeesuksen missio oli VAPAUTTAA ihmiset erilaisten systeemien, kulttuuristen hierarkioiden, toisten ihmisten sekä synnin orjuudesta. Kannattaa myös käydä lukemassa alla oleva linkki. Siellä on tietoa mm. eräästä kristinuskon alkumetreillä vaikuttaneesta HARHAOPISTA, joka korosti hierarkisuutta  Jeesuksen ja Isän välillä, vaikka yleisesti kristikunta lienee tunnustanut, että isä ja poika ovat ensisijassa yhtä eikä alamaisuussuhteessa toisiinsa. Näin ajattelen, että myös mies ja nainen ovat ensisijassa yhtä ja kumppaneita eikä alamaisuussuhteessa, samoin vanhempien ja lasten suhteessa ensisijaista on rakkaus eikä totteleminen.

http://ratasajatuksia.wordpress.com/2009/03/26/tasa-arvoa-ja-alamaisuutta-kotimaa-lehdessa/

martta

 • Vieras
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #11 : Toukokuu 14, 2009, 08:11:54 ip »
Veit, Läheinen, sanat suustani! Olen itse kasvanut varsin "läheisriippuvaisessa" perheessä ja sitä taustaa vasten kyllä ymmärrän, että sisareni perhe on Konsernista löytänyt "turvallisen" piirin ja yhteyden. Nyt kun koko opetuksen kauheus on itsellenikin pikku hiljaa selvinnyt, olen kuitenkin ihmeissäni, miten sokeasti he seisovat täysin rinnoin TK:n opetusten takana. Vapauden ja elämänilon täytyy olla kaukana näistä neuroottisista kuvioista. Koen menettäneeni läheiseni tälle lahkoriippuvuudelle - sehän estää avoimen yhteyden välillämme, vaikka pidämmekin yhteyttä ja jaamme asioita. Koen, etten oikein voi itse juurikaan mitään tehdä heidän saattamisekseen pois Konsernista ennen kuin he itse havahtuvat. Siksi olen kovin kiinnostunut edelleen kuulemaan, mikä on herättänyt ihmiset ja saanut heidät hyppäämään pois TK:n kelkasta.

kiinnostunut

 • Nobo
 • *
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #12 : Toukokuu 11, 2015, 04:47:10 ap »
Olisi kiinnostava tietää, kuinka Tapani hoitaa asiakas suhteitaan? Manipuloiko Tapani myös asiakkaitaan vai peräti aivopeseekö? Käyttääkö Tapani myös asiakas neuvotteluissa näitä pikku temppuja, et laittaa ensin luottomiehet pehmittämään asiakasta ja kun asiakas alkaa väsyä, niin Tapani tulee itse levänneenä neuvotteluun? Onko myös mahdollista, että Tapani jopa suggeroi asiakkaitaan?

Raimo

 • Nobo
 • *
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #13 : Toukokuu 21, 2015, 09:01:51 ap »
Olisi kiinnostava tietää, kuinka Tapani hoitaa asiakas suhteitaan? Manipuloiko Tapani myös asiakkaitaan vai peräti aivopeseekö?
Minun käsittääkseni Tapani ei ole firmassa aktiivinen toimija (asiakassuhteissa) ollut pitkiin aikoihin. Enkä ihmettele. Mies voi olla hyvä saarnamiehenä ja lahkomanipulaattorina, mutta työelämässä ei aikanaan tullut toimeen kenenkään kanssa.

kiinnostunut

 • Nobo
 • *
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: paljon kysymyksiä
« Vastaus #14 : Helmikuu 18, 2016, 10:54:51 ip »
Kuinka sielunhoidot järjestettiin konsernissa ennen skypeä? Oliko ne yhteisten kokoontumisien yhteydessä vai tuliko Tapani tai joku muu antamaan sielunhoitoa kotiin? Kuinka usein Tapani itse antoi sielunhoitoa ja millaisia nämä tilanteet olivat? Olivatko pelottavia vai leppoisia tilanteita?